Rigelige forskellige valgfag på efterskoler

Trænger du til et sjovt skoleår? Så anbefaler jeg dig at vælge efterskole! Der er omkring 250 efterskoler {http://www.ranumefterskole.dk/information/efterskoleefterskoler.htm} her i landet – og de befinder sig i hele landet. Det er i vores skolesystem, en efterskole er blevet til, og det er et sted, og her har elever imellem fjorten og atten år muligheden for at gennemføre 8., 9. eller 10. klasse. Principielt er det en form for kostskole, hvor man både bor foruden går i skole. Efterskoler tager sig af teenagernes faglige & personlighedsmæssige evolution, og grundet det er det et godt springbræt til den fremtidige uddannelse.

Der er gevaldig variation af skolerne, hvilket vil sige, at der så sikkert, som det er sagt, også findes en efterskole, der passer til dig. Efterskoler til nogle med specielle nødvendigheder findes der fx, bl.a. skoler for nogle, som lider af ordblindhed. Efterskolerne indehaver en stor del forskellige selvvalgte fag, fritidsaktiviteter, arrangementer samt udlandsferier. Faktisk kan du vælge en efterskole med fælles interesse for alle. Det er fx en idrætsefterskole el. en musikefterskole.

En ven har fortalt mig, at blot ét år på efterskole føles ligesom hele syv normale år. Det kan man faktisk godt forstå, hvis man reflekterer over hvor meget, du egentlig gennemlever i løbet af blot et efterskoleår. Du kommer dertil til at få en masse nye venner & veninder, som du raskt lærer godt at kende, af den årsag at I bor sammen, er i skole sammen og eventuelt endog rejser sammen. Majoriteten af efterskoler er ejer af linjefag såvel som en del forskellige valgfag ud over de obligatoriske fag. På grund af det skal du selv bestemme, hvorledes dine timer skal komme til at se ud.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.