Professionel outplacement er en god investering for såvel virksomheden som medarbejder

For nylig befandt jeg mig som chef for en sekretariat i den pressede situation at være nødsaget til at opsige fem af mine ansatte. I den forbindelse besluttede vi os for at investere i et outplacement forløb for de medarbejdere, som blev afskediget. Dermed øjnede vi nemlig muligheden for at hjælpe dem bedst muligt videre på arbejdsmarkedet. Det følte vi, at vi havde en forpligtigelse til at gøre, da vi ikke var utilfredse med deres arbejdsindsats. Som et resultat af den økonomiske krise var vi i firmaet ikke desto mindre presset til at spare et sted.

En af helt store fordele ved at give samtlige af de opsagte medarbejdere et outplacement forløb har helt sikkert været, at vi endda efter opsigelserne har haft nogle professionelle og glade medarbejdere. Desuden har outplacement forløbene for de pågældende medarbejdere bevirket, at det øvrige personale i afdelingen lettere har godtaget den nye arbejdsfordeling efter fyringsrunden. Outplacement viste sig som følge heraf at være en vej til at udvise en social ansvarsfølelse såvel som sikre en optimal gennemførsel i et meget ulykkeligt forløb.

For de ansatte, der blev afskediget har forløbet med outplacement konsulenten tillige været en enorm hjælp. Undervejs i perioden efter deres opsigelse har de nemlig haft glæde af at få vejledning fra outplacement konsulent fra et rekrutteringsbureau der ikke alene har assisteret med gode råde om at lave målrettede jobansøgninger såvel som cv til relevante jobs. Outplacement vejlederen har dertil givet en effektfuld vejledning, der har givet de pågældende medarbejdere den behørige hjælp til at få afdækket deres jobmæssige kompetencer samt potentielle muligheder på arbejdsmarkedet. Som følge deraf har de fyrede medarbejdere følt sig klar til at søge et nyt arbejde.

Skal du til at give en fyreseddel til en række ansatte i din afdeling, eller er I måske nødt til at fyre en enkelt medarbejder? Lige meget hvad baggrunden for afskedigelserne er og det reelle omfang af en fyringsrunde, er outplacement for de opsagte ansatte en attraktiv investering for både firmaet og de ansatte, der blev fyret. Set i lyset af den imponerende oplevelse fra mit firma, vil jeg af den årsag anbefale på det kraftigste, at man så vidt muligt lægger penge til side til outplacement forløb, såfremt man siger farvel til personale.

Er du i stedet selv står og er blevet fyret, og har du svært ved at få øje på, hvordan du kan få et nyt drømmejob? Så vil jeg også anbefale dig at undersøge mulighederne for, at din forhenværende arbejdsgiver måske er villig til at hjælpe dig videre ved at investere i et outplacement sparringsforløb. Her kan tillidsrepræsentanten i virksomheden ofte være behjælpelig med at få skrevet en aftale om outplacement ind i fratrædelsesaftalen. Med et outplacement rådgivningsforløb kan du nemlig skabe et fantastisk udgangspunkt for at bruge afskedigelsen på konstruktiv vis og sætte nye mål for din arbejdsmæssige fremtid.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.