Jeg vurderer, at far har lidelsen tinnitus i øret

Min far har en nedsat hørelse, og min betragtning, at han muligvis desuden har lidelsen tinnitus. Lidelsen tinnitus er en lydopfattelse, personer kan have i ørerne, trods det at der ikke kommer nogen lyd i ørene fra dine omgivelser. Far refererer det som en fløjtelyd i hans øre. Det har efterhånden stået på i et stykke tid, og det virker som om, det sandsynligvis bliver værre og værre. Jeg synes, det er ganske vanskeligt for mig, for han har altid været det menneske, som har lagt øre til, når jeg har haft brug for at forklare noget, der var sket. Nu hvor han ikke har sin gode hørelse mere, men nedsat hørelse, har vi ikke pludret så meget sammen, og jeg længes efter det.

Mit gæt er, at anledningen til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, da han er forhenværende vejarbejder og ikke benyttede høreværn. Der menes, at tinnitus er forårsaget af bristede øreceller i sneglen i den indre del af øret, sikkert også grundet en støjskade. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, der er trommeslager, at han ikke må glemme at gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til øre-, næse- og halslægen på tirsdag, der må vurdere hans hørelse. Lægen vil formentlig videresende ham til en høreklinik, der laver et omhyggeligt studium af hørelsen. Herefter vil der blive vurderet, om løsningen på problemet er et høreapparat.

Der kan købes en del uidentiske høreapparater, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive afpasset, så det vil passe til hørenedsættelsen. Min far skal sikkert have et høreapparat, som sidder bag øret. Disse høreapparater er bestående af to bestanddele: apparatet selv omme bag på ørerne og et lydrør, som vil føre lyden ned til en øreprop i ørets indhak og ind til trommehinden. Ovenstående høreapparater bruges ved stærke høreproblemer og til personer, der har behov for indstilling af lyden. Man kan selv vælge, hvorvidt man gerne vil modtage behandling samt få høreapparatet gratis fra officielle høreklinikker, eller hvorvidt man vil have økonomisk ydelse til at få høreapparatet ved en ordentlig privatejet høreklinik eller fra en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det generøst, at det kan fås helt omkostningsfrit af en høreklinik. Høreklinikker tager sig vistnok godt af deres patienter.

Som nævnt har min far været på en larmende arbejdsplads, og det var jo alvorligt talt en nødvendighed med høreværn, er min far et eksempel på, da for støjfyldt et arbejdsmiljø nemlig muligvis vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at ca. tres pct. af dem, der arbejder i larmende omgivelser, ikke benytter høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som rockmusiker, og jeg er sikker på, at også han får en høreskade, på betingelse af at han ikke snarest muligt begynder på at anvende et musikerhøreværn, imens han spiller.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>