En officiel energimærkning indikerer, om dit hus har et hensigtsmæssigt energiforbrug

Globalt set er der et ønske om at ligge fundament for energibesparelser foruden nedskrive CO2-udledningen. Derfor har de folkevalgte politikere fået udarbejdet en fælles energimærkning. Dertil har politikerne besluttet at gøre energimærkning af bygninger obligatorisk. Såfremt man i forbindelse med opførslen eller en istandsættelse af et hus har brug for at få udarbejdet en en komplet energimærkning, vil det være fordelagtigt at alliere sig med nogle ingeniører, der er specialiserede ift. udførsel af energimærkninger til ejendomstyper som enfamilieboliger, lejlighedskomplekser foruden forretninger og offentlige kontorer.

Et flertal af kommunerne her i landet er imidlertid væsentligt mere ambitiøse på klimaområdet. Af den årsag har de fleste kommuner taget en beslutning om, at en energimærkning er obligatorisk hvis man vil have blåstemplet en færdigmelding af en beboelsesejendom. I praksis indebærer det, at man skal have foretaget en energimærkning, når husets klimaskærm er klar eller i nogle tilfælde lige inden uanset, om din ægtefælle og dig planlægger at opføre et nyt hus eller, om I planlægger en ombygning.

Energimærkningen udføres som et tjek af bygningens isolering og varmeanlæg og inkluderer en rapport med forslag til forbedringer, der vil kunne gennemføres til meget attraktive priser. I det tilfælde at din ægtefælle og dig har fået energimærket jeres hus, vil I få en samlet karakter, der viser, hvor miljøvenligt og ikke mindst effektivt isoleret villaen er set ud fra det kalkulerede forbrug af varme og elektricitet.

På skalaen, som bruges til energimærkning af huse, bruges A som karakter til bygninger, som honorerer de skærpede regler i det seneste bygningsreglement, mens karaktererne fra C til G angiver alle typer af ejendomme med et energiforbrug, der er over gennemsnittet. Er en ejendom bygget i perioden fra 2006 til og med 2010 er karakteren B obligatorisk. Hvis dig og din ægtefælle har en villa med energimærket A, kan I imidlertid frit vælge hvilken en energiforsyning, som I vil have. Af den årsag er der altid god økonomi i at sikre, at jeres bolig opnår en god karakter i forbindelse med selve energimærkningen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>