At overlade rekruttering i et firma til et rekrutteringsfirma sikrer gode resultater

Er rekruttering af nyt personale blevet en byrde, som stjæler alt for meget tid og mange penge for dit firma? Svaret på denne udfordring kan være at uddelegere rekruttering af nyt personale til et vikarbureau. På den måde kan HR-afdelingen i jeres virksomhed bruge tiden på medarbejderpleje og -udvikling imedens firmaet helt sikkert får en ny medarbejder, der vil kunne bidrage med en hel del i den konkrete afdeling på det faglige plan samt personlighedsmæssigt, ifald det rette vikar- eller rekrutteringsbureau håndterer forløbet ved rekrutteringen af nyt personale. Men hvilke opgaver er det, at et etableret rekrutterings- eller vikarbureau kan udføre for dit firma ifm. rekruttering af nye medarbejdere? Netop dette vil undertegnede her give dig et svar på på baggrund af mine egne erfaringer der er opbygget igennem adskillige år med arbejde som HR-ansvarlig ved en international virksomhed.

I det øjeblik et firma vælger at overlade al rekruttering til et vikarbureau, er det yderst fordelagtigt, at konsulenterne får lejlighed til at gøre sig bekendt med forventninger og behov hos firmaet såvel som ved den aspirerende medarbejder. Og så før de to parter bliver sat sammen. Dertil får virksomheden vejledning i at skrive den bedst mulige personprofil samt beskrivelse af jobbets indhold, inden selve rekrutteringen af kvalificerede nye medarbejdere indledes. Med det solide fundament påbegynder vikarbureauet så rekrutteringsfasen. Til at begynde med vil rekrutteringsbureauet som regel søge i deres egen database mhp. at finde frem til en egnet kandidat. I de fleste tilfælde er det muligt at finde en perfekt kandidat i databasen. Hvis ikke det lykkes, så står bureauet for samtlige opgaver i forbindelse med jobopslag og annoncering under rekrutteringen.

I udvælgelsesfasen af rekrutteringsprocessen har firmaet mulighed for at fortsætte med sine normale opgaver, da bureauet udvælger op til tre kvalificerede kandidater, der bagefter skal til et jobinterview ude hos den pågældende virksomhed. I forbindelse med udvælgelsen af de rette kandidater benyttes en række professionelle metoder m.h.p. at skabe fundamentet for at rekrutteringen bliver optimal for begge parter. Disse redskaber kan eksempelvis være en MASTER personprofilanalyse plus relevante tests af kandidatens færdigheder. Derudover kan der laves en referencekontrol hos udvalgte ansøgeres tidligere arbejdsgivere. Den gode rekruttering af nye medarbejdere fuldføres dog ikke i det øjeblik at virksomheden får de bedst egnede kandidater til jobsamtale. Kontaktpersonen ved bureauet tager tillige hånd om opfølgningen efter samtalerne er forbi, og den rette kandidat er udvalgt. Som prikken over i’et kan firmaet benytte ”Try & Hire” ordningen, som giver en enestående mulighed for at påbegynde ansættelsen, som en midlertid ansættelse på tre måneder, hvorefter en fastansættelse kan ske.

Mulighederne ifm. at lade et vikar- eller rekrutteringsbureau stå for jeres rekruttering er kort fortalt mange for netop jeres firma. Dine kollegaer og dig vil først og fremmest få glæde af en perfekt ny medarbejder. Det perfekte match sker også med et ubetydeligt forbrug af tid og kræfter for jer i virksomheden, så dine kollegaer og dig har mulighed for at bruge kræfterne på de sædvanlige arbejdsopgaver i virksomheden under hele rekrutteringen. Såfremt jeres firma er på udkig efter et professionelt rekrutterings- eller vikarbureau til rekruttering, er det en god idé at vælge bureau ud fra, om det enkelte bureau er VICE certificeret.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>